Mladý muž jazdil bez vodičského preukazu, zrazil dvoch ľudí

28.12.2009 Snina

V nedeľu 27. decembra krátko po 22. hodine sa v obci Stakčín, okres Snina stala dopravná nehoda, pri ktorej vodič auta s českým evidenčným číslom zrazil dvoch chodcov a z miesta nehody ušiel.
TASR dnes o tom informovala Magdaléna Fečová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.
Privolaní policajti nezodpovedného vodiča zakrátko chytili a zistili, že auto viedol bez vodičského oprávnenia. Išlo o 19-ročného muža z Ostrova, okres Karlove Vary. Auto, ktorým zrazil dvoch ľudí, patrilo jeho 34-ročnej matke, ktorá je zo Stakčína. Mladý muž zišiel z cesty po pravej strane v smere jazdy, pretože neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam. Dychovou skúškou bolo u vodiča zistené požitie alkoholu, policajti mu namerali 1,58 promile.
Zranení chodci, 21-ročný muž a 16-ročné dievča, utrpeli zranenia, z ktorých sa budú liečiť minimálne šesť týždňov. Na vozidle vznikla škoda približne 2500 eur (75.300 Sk) a vodič-nevodič poškodil aj oplotenie rodinného domu, pri ktorom k nehode došlo. Tu bola škoda vyčíslená na 400 eur (12.400 Sk). Nehodu zdokumentovali humenskí dopravní policajti a zavinil ju 19-ročný vodič. Prípad prevzal vyšetrovateľ Úradu justičnej a kriminálnej polície v Humennom.
 

Vyberte región